Au fost recepţionate lucrările de stabilizare a terenului din Parcul Industrial Tetarom I

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat lucrările de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia, lucrări necesare pentru implementarea proiectului cu finanţare europeană de extindere şi modernizare a Parcului Industrial Tetarom I.

Comisia de recepţie, formată din experţi ai forului administrativ judeţean, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii şi ai Primăriei Cluj-Napoca a constatat, în prezenţa reprezentanţilor constructorului – SC Hidroconstrucţia SA, ai dirigintelui de şantier – SC Aquaserv SRL şi ai proiectantului – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, faptul că lucrările au fost executate cantitativ şi calitativ conform proiectului tehnic.

„Rolul acestor lucrări este unul extrem de important întrucât vor contribui esenţial la stabilizarea versantului afectat de alunecări de teren şi ne vor permite realizarea drumului de acces, singurul element ce a mai rămas de executat pentru a putea finaliza implementarea acestui proiect european de o importanţă majoră pentru atragerea de noi investitori şi pentru accelerarea dezvoltării economice a Clujului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Ulterior acestei etape, noua clădire de birouri, cele două hale de producţie şi depozitare precum şi imobilul administrativ, vor deveni pe deplin funcţionale. Obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanţare nerambursabilă a fost asigurată în proporţie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. În prezent, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. Valoarea totală a investiţiilor deja atrase în Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro.

 

Postaţi un comentariu