Aterizarea ratată: tractarea avionului a durat 90 de minute, restul până la șase ore a fost birocrație

FOTO: Transilvania Reporter

Directorul Assistance 24, firma care a intervenit pentru a tracta avionul Blue Air ce a ratat aterizarea pe aeroportul din Cluj,  a declarat pentru Transilvania Reporter că traficul aerian a fost blocat atât de mult – aproximativ șase ore – deoarece echipa de intervenție a avut nevoie de mai multe aprobări. Zoltan Gyöngyössy, directorului tehnic de la Assistance 24, ne-a declarat că intervenția propriu-zisă nu a durat mai mult de o oră și jumătate.

Intervenția propriu-zisă nu a durat mai mult de o oră și jumătate, dar a durat mult până au venit aprobările. Trebuiau aprobări de la aeroport ca să putem intra, să legăm avionul și să îl putem trage. Noi am pornit pe la ora 9.00 și am terminat în jur de 14-14.15. Intevenția propriu-zisă a durat însă cel mult o oră și jumătate și mai mult a durat pentru aprobări”, a explicat pentru Transilvania Reporter directorul tehnic firmei,  Zoltan Gyöngyössy.

Citește și

Pentru tractarea avionului, acțiune care s-a finalizat în jurul orei 14.00, firma a folosit două utilaje specializate în tractarea camioanelor de mare tonaj.

„Am folosit două utilaje grele de tractări. A fost o intervenție relativ simplă, era o parte mai înclinată [a avionului – n.r.], dar a ieșit bine. Aeronava era ieșită aproximativ 10 metri”, a mai spus Zoltan Gyöngyössy.

Firma Assistance 24 a postat pe Facebook imagini de la intervenție:

Azi am avut o intervenție specială pe Cluj International Airport!

Posted by A24 Assistance on Thursday, January 7, 2016

Postaţi un comentariu