David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj: „Avem utilaje suficiente. Dezăpezirea a fost efectuată și condițiile au fost corespunzătoare”

Cu două anchete ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, respectiv CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile), directorul aeroportului clujean, David Ciceo, precizează că autoritățile au început deja să strângă date, dar că, din punctul său de vedere aeroportul nu a greșit în cazul incidentului în urma căruia un avion al companiei Blue Air a ieșit de pe pistă.

În cazul incidentului aviatic petrecut ieri pe Aeroportul Internațional Cluj,  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj și CIAS au început deja audierile.

„Comisia de anchetă a Ministerului Transporturilor a început să facă audierile și să colecteze datele de la ROMATSA, de la compania aeriană Blue Air și de la aeroport. Suntem convinși că având toate datele necesare vor stabili cauzele și responsabilitățile în acest incident”, a explicat David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a mai precizat că în niciun caz nu se pune problema ca pista de decolare/aterizare să nu fi fost dezăpezită corespunzător.

„Avem utilaje suficiente pentru dezăpezire și toate sunt funcționale. După cum menționam, dezăpezirea a fost efectuată și condițiile au fost corespunzătoare. Înainte de aterizarea aeronavei Blue Air au decolat șapte aeronave, nu era gheață pe pistă și după decolarea celor șapte a mai crescut temperatura. Siguranța este prioritatea nostră. Pista și echipamentele nu pun în pericol viața oamenilor”, a mai spus David Ciceo.

Postaţi un comentariu