Ateliere de scriere creativă susținute de scriitorul Ovidiu Pecican

Teatrul de Păpuși „Puck” și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca organizează  din 5 martie atelierele de scriere creativă. Acestea vor fi susținute de scriitorul Ovidiu Pecican.

Talentul este un fenomen natural, dar scrisul artistic are reguli care se pot învăța și care pot fi exersate. Scopul acestor activități este formarea primelor deprinderi artistice pe baza familiarizării cu instrumentele, mijloacele și procedurile autorului de scrieri în proză.

Atelierele se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani și vor avea loc în fiecare sâmbătă, din 5 martie până în 16 aprilie, între orele 10:00 – 12:30, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca (Calea Dorobanților, nr.104).

La fiecare întâlnire, după prezentarea temei și discutarea ei se va trece la scrierea efectivă și apoi la discutarea rezultatelor exercițiului de scriere creativă din ziua respectivă. Astfel, alături de dezbaterea teoretică, se face și necesarul exercițiu efectiv de scriere a unei proze.

Finalul ciclului de inițiere în scrierea creativă îl constituie obținerea câte unei proze originale din partea fiecărui participant. Toate creațiile vor fi ulterior publicate pe blogul personal al lui Ovidiu Pecican.

Ovidiu Pecican, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, este autorul a peste cincizeci de cărți publicate: romane, dar și volume de povestiri, poezie, teatru și interviuri.

Înscrierile se realizează la adresa teatrulpuck@yahoo.com până la 1 martie.

Postaţi un comentariu