Ateliere de programare și robotică pentru copiii clujeni în cadrul EU CodeWeek

Cea de-a cincea ediție a EU CodeWeek va avea loc în perioada 7-22 octombrie 2017, la sediul central al bibliotecii „Octavian Goga” de pe Calea Dorobanților nr.104. Secția pentru copii, împreună cu ,,Kids Go Tech”, cu susținerea Google, vor organiza o serie de ateliere  de programare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani.

În data de 11, respectiv 18 octombrie, începând cu ora 16.00, timp de 3 ore, vor avea loc ateliere de robotică, quiz şi scratch & stories.

La Filiala Zorilor de pe Strada Observatorului nr.1, ,,Asociația Prietenii Bibliotecii Județene Cluj”, ,,Asociația Techsoup România”, împreună cu voluntarii programului ,,Implică-te și dăruiește. Fii voluntar!” vor organiza patru ateliere intitulate „Bibliorobotica” în care copiii vor construi și programa roboți din setul Lego Mindstorm.

CodeWeek este o inițiativă a Comisiei Europene ce a fost organizată pentru prima dată în anul 2013, având ca scop familiarizarea micuților cu noțiunile legate de procesul de programare. Prin organizarea acestor activități, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj se alătură instituțiilor care contribuie la creșterea competențelor digitale, inclusiv cele legate de programare, susținând prin aceasta procesul de E-incluziune.

Participarea la ateliere este gratuită.

Mai multe informații privind activitățile derulate în cadrul EU CodeWeek sunt disponibile pe site-ul oficial al Bibliotecii ,,Octavian Goga” Cluj  .

Postaţi un comentariu