Astăzi e SuperMarți. Zi importantă în alegerea președintelui SUA

Astăzi e SuperMarți, o zi foarte importantă în calendarul alegerii celui mai puternic om din lume. O «super marţi» se petrece în SUA o dată la fiecare patru ani, în procesul de alegere a unui nou preşedinte. Potrivit BBC, anul acesta, 12 state americane votează în alegerile preliminarii, pentru persoana pe care vor să o vadă candidat la alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. „Marţea de azi e «super» pentru că rezultatul votului poate fi crucial în alegerea viitorilor candidaţi la preşedinţia SUA”, a menționat Ambasada SUA la București într-o postare pe Facebook.

Cele 12 state care aleg astăzi sunt, potrivit BBC: Alabama,  Alaska,  Arkansas,  Colorado,  Georgia,  Oklahoma,  Massachusetts,  Minnesota,  Tennessee,  Texas,  Vermont,
Virginia

Dintre acestea, în Colorado au loc alegeri preliminare doar în cadrul Partidului Democratic, iar în Alaska, doar în cadrul celui Republican. În celelalte zece state, alegerile au loc în ambele partide.

Cum decurge complicatul sistem de alegere a președintelui SUA puteți afla din infografia de mai sus, furnizată tot de Ambasada SUA în țara noastră.

 

Postaţi un comentariu