Asocierea Kranz Eurocenter  SRL- Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE continuă lucrările la CMID

Rampa de gunoi / Foto: Cosmin Ignat

Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe a anunţat astăzi reluarea lucrărilor de construire a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. după o stagnare de doi ani ca urmare a rezilierii contractului cu SC Confort SA în 2014.

știgătorul licitației pentru lucrările rămase neexecutate din proiect, respectiv proiectarea şi execuţia C.M.I.D. Cluj – Celula nr.1 este Asocierea Kranz Eurocenter  SRL- Institutul de Studii și Proiectări Energetice – ISPE, cu o ofertă financiară, de 111.103.998, 44 lei+TVA (aproximativ 24 milioane de euro).

Oferta câştigătoare a fost cu aproape 3 milioane de euro mai avantajoasă decât cea a celuilalt ofertant – Asocierea SC Iasicon SA-SC TCI Contractor General SA -S.C. Socot S.A. La sfârșitul termenului legal de contestații, forul administrativ județean va încheia contractul de achiziție publică cu firma câștigătoare, aceasta obligându-se, conform ofertei tehnice depuse, să realizeze activitățile de proiectare și execuție în maximum 18 luni.

Pentru a evita repetarea situaţiei din ultimii ani legate de acest proiect, Alin Tișe a precizat că a solicitat structurilor de specialitate din cadrul instituției o monitorizare mult mai atentă și continuă a lucrărilor care vor fi executate de antreprenor, astfel încât, pe viitorul șantier vor fi prezenți zilnic, după modelul ce s-a dovedit a fi de succes la stadion, reprezentanți ai autorității contractante, respectiv ai Consiliului Județean.  Lucrările vor fi decontate din fonduri europene.

În paralel cu edificarea Celulei 1 din cadrul C.M.I.D., Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, caută o soluție pe termen lung în ceea ce privește depozitarea și tratarea deșeurilor. În acest sens, o soluție alternativă la tehnologia compostării o reprezintă incineratorul de deșeuri, soluţie ce se intenţionează a fi implementată şi la Cluj ulterior finalizării Celulei nr. 1 a CMID.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Cluj a anunţat şi că va începe efectiv închiderea vechilor rampe de gunoi, şi aici existând un blocaj de un an din cauza lipsei unui aviz de la Mediu. Astfel, ca urmare a obţinerii Acordului de mediu în data de 13 septembrie a.c., rampele de la Cluj, Turda, Gherla şi Huedin vor fi închise definitiv în maximum 30 de zile.

Lucrările la acest prim lot, conform contractului de achiziţie publică „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, au fost adjudecate încă din anul 2015 de către Asocierea SC Nord Conforest SA, SC Interdevelopment SRL, SC Finara Consult SRL, la o valoare de 27.267.933, 79 lei, termenul de execuție fiind de 8 luni.

În ceea ce privește Lotul nr. 2, Consiliul Județean Cluj va demara în perioada imediat următoare o nouă licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de închidere a depozitului neconform de deșeuri urbane din Câmpia Turzii. Referitor la depozitul neconform din municipiul Dej, Consiliul Județean Cluj așteaptă decizia Consiliului Local Dej, de transmitere, în domeniul public al județului Cluj, a unei suprafețe suplimentare de 0, 855 ha, parcelă absolut necesară pentru a evita o soluție tehnică costisitoare. Ulterior acestei decizii, forul administrativ județean va demara procedurile de relicitare a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de închidere a depozitului neconform dejean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu