Apuseni Ultra Race dă startul primei competiţii de alergare montană de 170 de kilometri din România

eepurl.com

Apuseni Ultra Race va găzdui în weekendul 22-24 septembrie prima ediție a proiectului Apuseni Ultra Race 170k. Este vorba despre este prima competiție de alergare montană din România de 170 km, cu o diferență de nivel de peste 6.500 de metri. Cursa de ultramaraton va avea startul în Arieșeni din județul Alba și finish-ul în Stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj-Napoca.

Alergătorii care se încumetă să participe la această competiţie, trebuie să demonstreze faptul că au aptitudinile necesare pentru a duce cursa la bun sfârşit. Astfel, pentru a putea participa la Apuseni Ultra Race, alergătorii trebuie să fie finisheri la una dintre competițiile partenere ale evenimentului şi anume: din România: Transylvania (100k), Ultrabug (100k), Ciucaș X3 sau Via-MariaTheresia (80k) şi din afara ţării: Ordu Ultra Marathon, Two Castles Mountain Ultra, Etna Trail (94k), Estrel Acor Ultra Trail sau Caminhos do Tejo (144k).

Pe lângă aspectul sportiv, scopul secundar al proiectului este acela de a promova obiectivele turistice și culturale din această zonă montană, ajutându-i atât pe participanți, cât şi pe susţinătorii acestora să descopere frumuseţile naturale, dar şi tradițiile și de obiceiurile locului. Printre obiective puse în valoare de această competiţie se numără: Cătunul Pătrăhăițești, Zona Stănișori, Vârful Curbata Mare (cel mai înalt vârf din Munții Apuseni), Groapa Ruginioasa, Cheile Galbenei, Poiana Ponor, Poaiana Rotundă, Piatra Tâlharului, Cascada Valulul Miresei.

Înscrierile se fac online, pe site-ul competiţiei. Regulamentul poate fi vizualizat AICI. 

Până în momentul de faţă, la Apuseni Ultra Race s-au înscris 30 de curajoşi din toată ţara, cei mai mulţi la categoria 40+. Alergătorii au un timp limită de 48 de ore pentru terminarea cursei, dar şi timpi limită intermediari pe care trebuie să îi respecte pentru a nu fi descalificaţi. Aceştia pot fi consultaţi AICI. 

Citiţi şi: 

Cozmin Ardelean, eroul copiilor din satul Rogojel

Cum a fost la cea de-a treia ediție Vlădeasa Winter Trail

 Competiția montană Vlădeasa X-Trail a crescut într-un an cât alții în șase

 

Postaţi un comentariu