Aproape 500 de copii consultați în 2 zile la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca

Numărul copiilor ce ajung să fie consultați în regim de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca este din ce în ce mai mare. Doar în zilele de 3 și 4 februarie 2018, un număr record de 485 de copii au fost consultați în regim de urgență în cadrul unității medicale.

În urma evaluării de specialitate însă, doar 50 dintre aceștia, adică 10,3%, au necesitat internare.

Medicii spitalului transmit că numărul mare de pacienți care se adresează direct Unității de Primire a Urgențelor și Camerelor de Gardă ale Clinicilor de Pediatrie din cadrul spitalului duce la aglomerarea excesivă a acestora, ceea ce favorizează transmiterea infecțiilor respiratorii, într-o perioadă în care gripa și răceala sunt în creștere.

În acest context, în situația în care starea copilului este gravă, părinții sunt îndemnați să se adreseze secției de urgență și camerelor de gardă.

Dacă, însă, starea copilului este bună, părinții sunt rugați să apeleze serviciul de sfat medical gratuit prin telefonAloPedi 0364917, medicul de gardă putând, după o evaluare a gravității stării copilului, să furnizeze sfaturile necesare privind îngrijirea la domiciliu a copilului.

Totodată, părinții nu trebuie să uite, în situația în care copiii au nevoie de ajutor medical, faptul că la nivelul municipiului Cluj-Napoca funcționează și două Centre de Permanență care asigură servicii medicale 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Acestea sunt situate pe Aleea Băița nr. 9 și, respectiv, Str. Horea nr 78.

În același timp, medicii reamintesc faptul că infecțiile respiratorii pot fi prevenite prin spălarea frecventă a mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde, acoperirea nasului și a gurii în caz de tuse sau strănut, curățarea suprafețelor posibil contaminate prin picături de salivă și evitarea contactului cu persoanele bolnave.

Postaţi un comentariu