Aproape 1000 de amenzi pentru şoferii care au parcat neregulamentar

 Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali au aplicat 965 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru parcări neregulamentare, sancţiuni în valoare de aproximativ 180.000 lei. Totodată au ridicat 95 de autovehicule. Acum Poliția Locală Cluj-Napoca demarează o acțiune de verificare a parcărilor destinate persoanelor cu dizabilități.

Potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006, actualizată, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu dizabilități constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate, au obligația să-l afișeze în partea din față a vehicului, astfel încât să fie clar vizibil.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, în zona centrală sunt în jur de 4.144 de parcări, dintre care 175 sunt destinate persoanelor cu dizabilități.                        

Postaţi un comentariu