Aparatură de 150.000 de dolari la Spitalul de Copii

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a finalizat proiectul Global Grant 1420432 al cărui obiectiv principal l-a reprezentant dotarea cu aparatură medicală a Secţiei de Terapie Intensivă Medicală.

IMG_3973

Prin intermediul proiectului au fost achiziţionate o serie de echipamente medicale extrem de utile, respectiv şapte monitoare de terapie intensivă dintre care şase sunt cuplate la o staţie centrală de monitorizare care permite supravegherea simultană de către un medic sau o asistentă a pacienţilor conectaţi, patru defibrilatoare pentru secţia de Terapie Intensivă şi sălile de operaţie (chirurgie şi ORL), un electrocardiograf şi un ecograf. Valoarea de piaţă a acestor echipamente este de peste 150.000 de dolari, finanţarea fiind asigurată de cluburile Rotary din România, SUA, Ungaria, Suedia şi Germania. Un partener în implementarea acestui proiect a fost şi fundaţia Assist International din SUA care a asigurat procurarea şi instalarea tuturor aceste echipamente.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca oferă asistenţă medicală pentru aproximativ 80.000 copii din judeţul Cluj, precum şi pentru cazurile critice trimise din alte 10 judeţe din zona Transilvaniei. Totodată, în fiecare an, în cadrul Spitalului de Copii se internează nu mai puţin de 30.000 pacienţi, din care aproape 1.000 sunt spitalizaţi în secţia de Terapie Intensivă.

Postaţi un comentariu