Anul viitor se dublează tarifele de parcare în centrul oraşului

eepurl.com

Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere publică până în 11 noiembrie un proiect de hotărâre ce vizează nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2017, proiect care include şi noile tarife de parcare propuse pentru anul viitor.

Marea schimbare pe care o aduce proiectul se referă la tarifele de parcare din centru care practic se dublează. Astfel 30 de minute în zona I vor costa 2 lei faţă de 1 leu cât este în prezent, iar o oră 4 lei. Noile tarife se vor aplica pentru locurile unde plata se face la parcometre, cu tichete răzuibile dar şi pentru cele din parcările cu barieră din zona centrală.

Totodată tarifele mărite se vor aplica şi la plata prin sms. „Plata parcării cu telefonul mobil prin intermediul unui mesaj text (SMS), la tariful orar sau fracțiune se adaugă costul mesajului text: 30 minute zona I / 1 oră zona II – 2 lei/sms,  1 oră zona I / 2 ore zona II  4 lei/sms, 2 ore zona I / 4 ore zona II 8lei/sms, 3 ore zona I / 6 ore zona II – 12lei/sm”, se arată în proiectul aflat în dezbatere.

O altă noutate propusă este aceea că în zona centrală s-a renunţat la abonamente. „Abonamentele universale pentru persoane fizice și juridice, transmisibile respectiv rezervare loc parcare nu sunt valabile pentru zona I””. Aceste abonamente costă la ora actuală 25 de lei pe lună. Totodată se propune ca riveranii persoane fizice din zona I să aibă dreptul  la maxim 2 abonamente pe unitate/locativă.

Proiectul poate fi consultat pe siteul primăriei la secţiunea Dezbateri Publice, anexa VI fiind dedicată tarifelor pentru parcare.

 

Postaţi un comentariu