Antreprenorul clujean Cristian Dascălu, inclus în Consiliul Național pentru Inovare și Antreprenoriat

Foto: Transilvania Demo Day

Antreprenorul clujean Cristian Dascălu, fondator ClujHUB, Cluj Internaţional Club şi Startup Transilvania a fost inclus alături de mai mulți antreprenori și manageri români în Consiliul Național pentru Inovare și Antreprenoriat (CNIA), care va oferi sprijin Autorității Naționale de Cercetare Științifică și Invoare (ANCSI) din subordinea Ministerului Educației.

„Este o onoare și o plăcere să contribui la acțiunile Consiliului Național pentru Inovare și Antreprenoriat, parte din eforturile guvernului de a susține noua economie, digitalizarea industriei și creșterea performanței în cercetare, dezvoltare, inovare. Un moment important pentru cercetarea-dezvoltarea-inovarea românească ce trebuie să evolueze prin astfel de parteneriate și conlucrarea cu zona privată și antreprenorii locali. În spiritul open innovation și a proactivității deja suntem deschiși la idei și propuneri”, a spus Cristian Dascălu.

CNIA are misiunea de a sprijini Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică in îndeplinirea atribuțiilor sale în implementarea Strategiei Naționale CDI 2014-2020 și de a asigura cadrul de consultare și consensualizare pentru stimularea și absorbția inovării, pentru armonizare tehnologică, prin identificarea și promovarea sinergiilor și complementarităților în finanțarea dezvoltării tehnologice și inovării. Noul consiliu este condus de Florin Talpeș, ca vicepreședinte, iar vicepreședinte este Christian von Albrichsfeld, șeful pe Romania al producătorului german de anvelope Continental.

Din acest consiliu mai fac parte, printre alții, Andrei Pitis (fondator al Vector Watch), Răzvan Rughinis (coordonator al programului de accelerare de afaceri și novare InnovationLabs), George Roth (un roman care activează în Silicon Valley, CEO al companiei Recognos), Ionuț Simion (președintele Camerei de Comerț Americane în România – AmCham). În total, CNIA este format din 19 membri, din care peste 50% din mediul privat, desemnați dintre antreprenori, cercetători, cadre didactice universitare, care „dispun de credibilitate și prestigiu demonstrate prin rezultate în domeniul dezvoltării tehnologice, inovării și antreprenoriatului”. De asemenea, din consiliu fac parte reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor publice „cu capacitate și potențial în formularea de cerințe pentru cercetare sau de absorbție a inovării”.

Potrivit startupcafe.ro, mandatul membrilor CNIA este de 2 ani, reînnoibil o singură dată, iar pe durata mandatului membrii CNIA nu participă, în calitate de director de proiect, la competiții de proiecte inițiate, coordonate sau monitorizate de CNIA.

Componența completă a Consiliului Național pentru Inovare și Antreprenoriat: Florin Talpeș – președinte, Christian von Albrichsfeld- vicepreședinte, Irina Anghel-Enescu, Stelian Brad, Emilian Cartis, Daniel Cosnita, Adrian Curaj, Cristian Dascălu, Radu Cristian Gheorghiu, Bogdan Iordache, Traian Luca, Marius Mitroi, Florin Păun, Andrei Pitis, George Roth, Răzvan Rughinis, Ionuț Simion, Romeo-Susan Resiga, Florin Șerban.

Distribuie:

Postaţi un comentariu