Andra, Andreea Marin, Elena Udrea – printre cele mai admirate femei de către români

Un studiu IRES arată că Andra, Andreea Marin, Elena Udrea sunt printre cele mai admirate femei din România.

Aproape jumătate dintre respondenți (49%) declară că au o personalitate de gen feminin pe care o admiră, iar proporția celor care declară acest lucru crește odată cu creșterea nivelului de educație. Dintre intervievații care declară că admiră o personalitate publică de gen feminin, aceștia le nominalizează pe următoarele, cel mai frecvent: Andra Măruță (8%), Andreea Marin (7%), Elena Udrea (5%), Andreea Esca și Irina Loghin (câte 4%).

Cele mai cunoscute personalități publice de gen feminin din România, arată același studiu, sunt: Elena Udrea (18%), Andreea Marin (8%), Andreea Esca (4%) și Andra Măruță (3%).

Datele fac parte din studiul ”Ziua Femeii – percepţii şi reprezentări” realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, în perioada 1-2 martie 2016, pe un eșantion total de 1.515 de subiecți cu vârsta de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia adultă din România, marjă de eroare ±2, 5%. Studiul a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Studiul integral poate fi vizualizat mai jos:

IRES/Ziua Femeii în România – Percepţii şi reprezentări

Postaţi un comentariu