Amenzi de 6000 de lei pentru nereguli în Piaţa Mărăşti

Poliţişti locali din cadrul serviciilor Inspecţie comercială, Control urbanism şi disciplina în construcţii, Control protecţia mediului, Ordine şi siguranţă publică şi Control Trafic Rutier, în colaborare cu Secţia 2 Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj au desfăşurat ieri o amplă acţiune de verificări în Piaţa agroalimentară Mărăşti şi pe domeniul public din imediata vecinătate.

 

Au fost verificaţi 32 de agenţi economici. Pentru funcţionarea fără deţinerea acordurilor de funcţionare eliberate de Primăria municipiului Cluj-Napoca au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 6.000 lei. În toate cele 15 cazuri s-a dispus ca şi măsură complementară suspendarea activităţilor până la data autorizării.

Din punct de vedere al legalităţii lucrărilor de construcţii şi a amplasării mijloacelor publicitare au fost verificate 11 societăţi comerciale, din care 3 societăţi au prezentat autorizaţii de construire pentru mijloacele publicitare amplasate, iar în 8 situaţii se vor întocmi procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor pentru lipsa autorizaţiilor de construire.

Pe linie de ordine, siguranţă publică şi control trafic rutier pentru staţionări şi opriri neregulamentare au fost încheiate 12 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 1.200 lei, , 7 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 875 lei, aplicându-se 13 puncte de penalizare conducătorilor auto.

De asemenea, a fost încheiat un proces-verbal de constatare a contravenţiei, în valoare de 50 lei, pentru cerşetorie. Astfel de verificări vor continua și în perioada următoare.

Postaţi un comentariu