Amendă de 60.000 de lei pentru RADP după incendiul de la Pata Rât

Garda Naţională de Mediu a amendat Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca în urma încendiului de săptămâna trecută de la groapa de gunoi de la Pata Rât. Amenda este de 60.000 de lei. Cauzele izbucnirii incendiului nu au fost încă determinate, ancheta ISU Cluj fiind încă în curs de desfăşurare.

„În urma lichidării incendiului care a avut loc în data de 4.10.2017, la unul dintre depozitele de deșeuri de la Pata Rât, mai precis pe platforma temporară de stocare a deşeurilor municipale şi asimilabile, administrată de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, reprezentaţii Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Cluj, împreună cu cei ai ISU Cluj, au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor izbucnirii acestuia. În perioada 05-06.10.2017, Garda Naţională de Mediu–Comisariatul Judeţean Cluj a efectuat un control pe platforma respectivă, în timpul căruia s-a constatat că nu au fost respectate prevederile din autorizaţia de mediu. Precizăm că laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj a prelevat probe de aer- emisii- fiind emis un raport de încercare din care se constată depăşirea CMA (concentraţia maximă admisă) la indicatorii, amoniu, dioxid de azot şi dioxid de sulf, în unul din punctele de prelevare. În consecinţă, Garda Națională de mediu a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat al GNM.

RADP a fost obligată şi să ia, în perioada următoare, mai multe măsuri la această platformă de depozitare a deşeurilor: 
– împrejmuirea totală a amplasamentului,
– gestionarea levigatului generat prin eliminare/valorificare prin operatori autorizaţi,
– desfiinţarea depozitărilor de deşeuri din afară amplasamentului, 
– interzicerea descărcării depozitarii şi eliminării de deşeuri lichide/levigat/alte tipuri de deşeuri în afara instalaţiilor/spatiilor autorizate în acest sens (staţii de tratare/epurare/depozite autorizate), precum şi abandonarea deşeurilor de orice fel.

 

Postaţi un comentariu