Amendă de 1.500 de lei pentru o depozitare ilegală de deşeuri

eepurl.com

Amendă de 1.500 de lei pentru o asociaţie de proprietari care a depozitat ilegal deşeuri de mari dimensiuni în apropierea unui loc de joacă pe strada Răşinari.

„În urma sesizărilor venite din partea unor cetăţeni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului, în colaborare cu cei de la Serviciul Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au constatat faptul că în zona locului de joacă de pe strada Răşinari nr. 3-5 erau depozitări necontrolate de deşeuri, de mari dimensiuni, cu un potenţial ridicat de pericol pentru copiii care frecventează acest parc. În urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii locali au depistat persoanele responsabile pentru depozitarea haotică ale acestor deşeuri – în mare parte lemnoase, pline de cuie ruginite – provenite în urma unor lucrări de reparaţii efectuate la acoperişul imobilului de pe strada Răşinari nr. 3.

Asociaţia de proprietari în cauză a fost sancţionată cu suma de 1500 de lei, în baza legislaţiei în vigoare – Legea spaţiilor verzi 24/2007 republicată (amenda e cuprinsă între 1000 şi 10.000 lei), iar prin procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost dispusă ca şi măsură complementară îndepărtarea imediată a deşeurilor şi salubrizarea zonelor afectate”, se arată în comunicatul primăriei clujene.

Ca urmare a măsurilor dispuse de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală, deşeurile au fost evacuate ieri, iar zonele afectate de aceste depozitări necontrolate au fost salubrizate.

Poliția Locală monitorizează în continuare situația depozitărilor necontrolate. Cei care nu se conformează riscă să primească amenzi cuprinse între 1.000 și 25.000 de lei.

Postaţi un comentariu