Ambasadorul UK: „Ciolan cu varza. #Cluj”

Paul Brummel, noul ambasador al Marii Britanii în România/ Foto: TVR

„Cluj-Napoca a fost, deloc surprinzător, alegerea pentru prima mea vizită oficială în afara Bucureștiului. Și asta nu doar pentru că este al doilea oraș al României. Înfloritorul Grup de Afaceri Britanic din Transilvania este o dovadă a puterii comunității de business britanice, și am fost încântat să mă întâlnesc cu membrii săi la un restaurant indian”, scrie pe blogul său noul amabasador la București al Regatului Unit al Marii, Paul Brummel.

Diplomatul britanic a vizitat Clujul în 3 și 4 octombrie 2014, după ce a fost numit pe postul de la București în august. Articolul de pe blogul său – găzduit de pagina oficială a Foreign Office – continuă cu descrierea vizitei la biroul clujean al British Council, inaugurarea unei noi investiții britanice la Cluj, o vizită în zona ghetoizată de la Pata-Rât, dar și o intrunire cu câteva ONG-uri.

Despre comunitatea de afaceri britanică din Cluj, Paul Brummel scrie că că a fost atrasă în Cluj de „absolvenții universitari calificați, în special în sectoarele legate de IT, care provin din universitățile locale”.

În timpul vizitei, diplomatul pare să fi fost impresionat de o porție de ciolan cu varză, a cărei fotografie a postat-o pe contul său de Twitter:

După ce trece în revistă faptul că Universitatea „Babeș-Bolyai” va găzdui un MBA organizat de Universitatea din Hull și faptul că există un zbor direct Cluj-Londra, ambasadorul încheie, concluzionând: „Acesta este un oraș din România apropiat de Marea Britanie în multe feluri”. Textul integral îl puteți citi aici (în engleză).

Paul Brummel este un diplomat de carieră, care s-a alăturat Ministerului de Externe al Marii Britanii la absolvirea universității, în 1987. A lucrat în reprezentanțele diplomatice ale Regatului Unit din Pakistan și Italia, după care a fost numit ambasador în Turkmenistan și Kazahstan, iar apoi Înalt Comisar pentru șapte state din Caraibele de Est, înainte de a ajunge în România.

Postaţi un comentariu