Altfel de picnic pe mal de apă

Foto: Dan Bodea

Nu e soare dar e bine, cam așa ar putea suna un moto sub auspiciul căruia s-a dat startul celei de-a treia ediții a Someș Delivery. Așa cum ne-au obișnuit organizatorii au ales altă locație de desfășurare, față de anii precedenți. Între puntea pietonală, cunoscută de clujeni ca ”podul albastru” și Podul Garibaldi amatorii de distracții au găsit bărci, hidrobiciclete și canoe. Vremea a ținut cu aventurierii care au trăit senzații tari pe apă, chiar dacă Someșul își vedea lin de drumul lui șerpuit. Pe mal câteva corturi cochete și o mână de oameni adunați la o poveste și-o cafea. Multe elemente de decor noi au fost amplasate pe tronsonul dedicat ediției 2017 a Someș Delivery, lucru ce a dat o tentă de pitoresc zonei, altfel oricum animată și într-o zi obișnuită.

Cei mai curajoși pe apă, cei boemi la o poveste
Temperatura mai degrabă tomnatică nu i-a oprit pe fanii sporturilor nautice să de-a u tură pe Someș. De altfel bărcile și hidrobicicletele au fost puse la dispoziția clujenilor gratuit, de către organizatori. Printre primii temerari s-a numărat și blogger-ul Radu Băzăvan. Însoțit de fiul lui, Groparu și-a ”îngropat” emoțiile și a savurat câteva minute de adrenalină. ”Foarte tare, mai venim”, a spus Radu imediat ce a înapoiat echipamentul de protecție organizatorilor. 

Foto: Dan Bodea

A fost practic momentul care i-a dezmorțit pe puținii clujeni prezenți pe malul Someșului la evenimentele inaugurale ale ediției din acest an a Someș Delivery. La câțiva pași distanță este amplasată banca de sub nuc, iar ceva mai încolo câteva fetițe se jucau în Căsuța din copac. Ne-am întors în zona ceva mai aglomerată, Pavilionul Someș Delivery. Ar trebui să aibă loc lansarea unui nou număr al gazetei Someș Expres, care adună poveștile, așteptările și ideile clujenilor legate de Someș. 

Foto: Dan Bodea

Organizatorii anunță amânarea momentului pentru mai târziu. Norii stau încă bine ancorați deasupra zonei Sălii Sporturilor. O cafea fierbinte e numai bună de băut pe malul apei. Ne atrage atenția o ușoară agitație, la câțiva pași mai jos, înspre Podul Garibaldi. Acolo organizatorii au amplasat Masa Bunei Vecinătăți. În jurul ei forfotă mare. Copii, părinți, bunici, căței, toți se înfruptă din bunătăți. Oricine a putut contribui la Masa Bunei Vecinătăți. 

Foto: Dan Bodea

Simpatic a fost și sloganul organizatorilor vizavi de acest moment, fie că e vorba de cea mai bună plăcintă cu mărar din Mănăștur, o socată de Gheorgheni sau o poveste pescărească din Grigorescu. A fost ca la un picnic pe malul apei, iar evenimentele vor continua și vor fi extrem de variate, pentru a acoperi întreaga plajă a așteptărilor participanților. Seara de sâmbătă este dedicată lansării volumului „Cexina Catapuxina”, al lui Matei Florian, dar și muzicii și filmului.

Urmăriți mai jos o galerie foto realizată de Dan Bodea. 

Postaţi un comentariu