Alegeri 2016, lista finală: 210 candidați pe 14 locuri

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a analizat, sâmbătă, dosarele de candidatură depuse, şi a decis admiterea sau respingerea unora dintre cei înscrişi.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat, sâmbătă, că au fost admise listele depuse de 11 partide – PSD, PNL, UDMR, PMP, ALDE, PRU, PER, PSR, PRM, USR, Partidul Alianţa Noastră România, şi au fost respinse cele ale Alianţei electorale “Alternativa Naţională 2016” – Partidul Forţa Pensionarilor, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Comunitar din România şi Partidul Comuniştilor, precum şi cele ale Partidului “Democraţie Directă România” (DDR), care nu au prezentat liste de susţinători.

BEJ Cluj a admis, cu majoritate de voturi, şi candidatura actualului deputat ALDE, Steluţa Cătăniciu, care figurează pe primul loc pe lista de candidaţi ai filialei judeţene la Camera Deputaţilor, deşi aceasta a primit interdicţie de a candida din partea ANI.

La Camera Deputaţilor candidează singurul independent din judeţul Cluj, Vasile Revnic, din Dej, care a reuşit să strângă peste 6.400 de semnături. Acesta a trecut în dosar faptul că este inginer – economist şi ocupă funcţia de director economic al SC Gustul Rafinat SRL-D Dej.

În total, în judeţul Cluj, sunt înscrişi 66 de candidaţi la Senat şi 144 de candidaţi la Camera Deputaţilor. Aceștia se luptă pentru patru mandate de senator și 10 de deputați.

Postaţi un comentariu