Alarmă falsă cu bombă pe aeroportul din Cluj la un zbor al companiei Wizzair

Foto arhivă
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Zborul Wizzair, cu destinața Londra Lutton, de pe Aeroprotul Internațional „Avram Iancu” Cluj, avut miercuri dimineața o întârziere de aproape trei ore, după ce unul dintre pasageri a afirmat că are o bombă în bagajul de cabină. În urma cercetărilor, s-a dovedit că alarma a fost una falsă.

Potrivit unui comunicat transmis presei de reprezentanții aeroportului clujean, având în vedere gravitatea situației create, au fost declanșate procedurile specifice. Ca urmare, zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute.

„Azi, 26.07.2017, la ora 05.55,  pe zborul Wizzair W63301, cu destinația Londra Lutton, unul din pasageri a făcut afirmația că are o „bomba în bagajul de cabină”. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria și a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Celelalte zboruri nu au fost afectate și se desfășoara conform programului”, se mai precizează în comunicat.

UPDATE

În jurul orei 11.00, Compania Wizzair a revenit cu următoare informare:

„Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deține un dispozitiv exploziv. Echipajul WIZZ de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente. Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air  prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”.

 

 

Postaţi un comentariu