Alarmă falsă cu bombă pe aeroportul din Cluj la un zbor al companiei Wizzair

Foto arhivă

Zborul Wizzair, cu destinața Londra Lutton, de pe Aeroprotul Internațional „Avram Iancu” Cluj, avut miercuri dimineața o întârziere de aproape trei ore, după ce unul dintre pasageri a afirmat că are o bombă în bagajul de cabină. În urma cercetărilor, s-a dovedit că alarma a fost una falsă.

Potrivit unui comunicat transmis presei de reprezentanții aeroportului clujean, având în vedere gravitatea situației create, au fost declanșate procedurile specifice. Ca urmare, zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute.

„Azi, 26.07.2017, la ora 05.55,  pe zborul Wizzair W63301, cu destinația Londra Lutton, unul din pasageri a făcut afirmația că are o „bomba în bagajul de cabină”. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria și a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Celelalte zboruri nu au fost afectate și se desfășoara conform programului”, se mai precizează în comunicat.

UPDATE

În jurul orei 11.00, Compania Wizzair a revenit cu următoare informare:

„Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deține un dispozitiv exploziv. Echipajul WIZZ de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente. Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air  prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”.

 

 


Publicitate

Postaţi un comentariu