Afișele pre-electorale ale UDMR, date jos. Agenția de Publicitate: „Este o eroare ”

Foto: Dan Bodea

Cele patru afișe pre-electorale amplasate în cadrul campaniei pre-electorale de către UDMR în mai multe zone din Cluj-Napoca au fost date jos la cererea Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca, după ce instituția a constatat că panourile pe care acestea erau puse nu aveau autorizație de amplasare. Președintele UDMR Cluj, Csomo Botond, a explicat că va discuta cu șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, întrucât suspectează faptul că „acțiunea a fost una țintită”.

UPDATE

Contactată telefonic, Codruța Vântu-Kali, reprezentantul agenției de publicitate Amprenta Advertising, cu care UDMR a semnat contractul pentru amplasarea afișelor, a explicat că problema autorizației este „o eroare administrativă internă” și cu privire la autorizația pentru cele patru panouri aceasta a declarat „faptic, nu am văzut-o”. Acesta a mai explicat că va discuta cu clientul și se vor respecta clauzele din contract pentru a rezolva problema.

Cele patru afișe ale UDMR cu mesajele „Salvăm Clujul de București! Taxele noastre să îmbogățească Ardealul. NU Capitala”,  “Vrem o Transilvanie în care Cluj înseamnă şi Kolozsvár şi Klausenburg”, “Vrem o Românie cu autostrăzi din astfalt, nu din hârtie”, au fost date jos în după-amiaza zilei de marți. Într-un comunicat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca se arată că „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții au efectuat verificări referitoare la  panotajul publicitar din municipiu și au constatat faptul că panourile de pe străzile Romulus Vuia nr. 13, Tăietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 și Calea Turzii nr. 194, pe care sunt amplasate inscripții, sunt ilegale, fără a deține autorizație de construire”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Președintele UDMR Cluj, Csomo Botond, a declarat că în urma unei discuții cu șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, acesta i-a explicat că verificarea a vizat panourile și nu mesajele de pe afișe.

„Voi discuta cu domnul Bonțidean și îl voi întreba și în ședința de Consiliu Local de astăzi dacă agenții Poliției Locale au făcut astfel de verificări și la alte amplasamente de acest fel din oraș. Eu am suspiciunea că această acțiune a fost una țintită spre UDMR”, a explicat președintele UDMR Cluj.

 

Postaţi un comentariu