Aeroportul a rămas fără parcarea pentru avioane uşoare

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca | Foto: Dan Bodea

O firmă a lăsat aeroportul clujean fără parcarea pentru avioane uşoare. Este vorba despre Aviatrans SRL care a întabulat această parcare fără să aibă vreau act în acest sens.

Situaţia a fost explicată de directorul aeroportului, David Ciceo. “Legat de parcarea pentru avioane uşoare există o problemă în litigiu şi am solicitat CJ să demareze un proces de rectificare a cărţii funciare, având în vedere că în momentul de faţă nu o mai putem folosi pentru că este întăbulată pe Aviatrans. A fost întăbulată fără să existe nici un act şi ne aduce un prejudiciu de 40.000 de euro pe an şi, de asemenea, nu avem locuri de parcare suficiente. Decizia irevocabilă prin care CJ trebuie să deschidă un asemenea proces este din februarie 2013, noi am făcut adrese repetate, sperăm să deschidă acest proces, astfel deja avem prejudicii mari din acest motiv”, a spus acesta.

“Supun atenției publice adresa nr 9990/13.10.2014, înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub nr. 19025/13.10.2014 prin care conducerea Aeroportului Internațional Cluj solicită sprijin pentru soluționarea problemei legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate, in favoarea SC Aviatrans SRL și de ipotecă în favoarea unui cetățean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafețe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo. Se demonstrează cum, lipsa de interes a factorilor de decizie din CJ Cluj față de patrimoniul dat în grijă și bună administrare, a dus la situația în care se crează anual, bugetului acestei instituții, un prejudiciu în valoare de 37 de mii de euro. Această inactivitate a factorilor de decizie din CJ Cluj crează riscul înstrăinării acestor suprafețe, cu pierderi de patrimoniu pentru CJ Cluj. Aceste pierderi pun în pericol chiar activitatea Aeroportului Internațional Cluj. Vorbim despre o suprafață de 8344, 83 mp înscrisă în mod nelegal, în lipsa unui titlu valabil de proprietate, în favoarea Aviatrans SRL”, a declart despre acest subiect şi consilierul judeţean, Mihai Seplecan.

Liberalul a subliniat că nu înţelege de ce cei din CJ Cluj nu au acţionat după ce Tribunalul Cluj a dat o sentinţă în sensul radierii dreptului de proprietate a SC Aviatrans SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj, în administrarea Consiliului Județean Cluj, fapt care nu s-a realizat din anul 2010 și până în prezent, așa după cum rezultă din extrasul CF eliberat de ANCPI – Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca la data de 5 august 2014.

Postaţi un comentariu