Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania

Banca Transilvania / Foto: Dan Bodea

Acţionarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, organizată joi în Cluj-Napoca. Cu această ocazie, BT a prezentat acţionarilor status-ul programului de integrare VBRO în BT: evoluţie, realizările de până acum şi paşii următori.

„Mulţumesc acţionarilor, în numele Consiliului de Administraţie, pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii Volksbank România cu Banca Transilvania. De asemenea, mulţumesc managementului celor două bănci şi echipei mixte direct implicate în etapa de integrare pentru efortul pe care îl depun în această perioadă. Ne respectăm angajamentele făcute odată cu anunţarea achiziţiei, avem în continuare o abordare responsabilă şi mizăm pe punctele forte ale BT şi VBRO pentru a deveni cea mai bună bancă pentru clienţi”, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie şi se va încheia în 31 decembrie, iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajaţi ai BT şi VBRO.

Până acum peste 83%, adică aproximativ 14.700 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienţi BT. De asemenea, peste 15.000 de clienţi VBRO au beneficiat de soluţia de diminuare a datoriei aferente creditelor curente. Valoarea totală a diminuării datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei.

Odată cu primirea aprobării acţionarilor pentru fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania, proiectul trece în etapa finală, care va dura până la finalul anului.

Postaţi un comentariu