A fost semnat contractul de finanțare vizând fazarea SMID

Rampa de gunoi / Foto: Cosmin Ignat

Presedintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat astăzi contractul de finanțare vizând „Fazarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Cluj” (Faza a II-a).

„Am reușit deblocarea acestui proiect de o importanță strategică și punerea lui pe făgașul normal. La fel de important este însă și faptul că am reușit continuarea implementării proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat Alin Tișe. 

Astfel, Consiliul Județean Cluj va continua investițiile începute în Faza I în sectorul de gestionare a deșeurilor, prin completarea, respectiv extinderea infrastructurii existente în domeniu. In concret, în cadrul Fazei a II-a vor fi achiziționate un număr de 38 de presocontainere și 14 camioane cu sistem de ridicare pentru cele trei stații de transfer, respectiv vor fi edificate drumurile de acces la aceste obiective.

În ceea ce privește componenta de tratare a deșeurilor, vor fi finalizate lucrările rămase de executat la Stația de sortare, respectiv la Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor din incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, al căror stadiu de realizare e de aproximativ 65%.

Nu în ultimul rând, referitor la depozitarea deșeurilor, se vor realiza lucrările de remediere precum și cele rămase neexecutate în cadrul Fazei I la depozitul de deșeuri de 7,7 ha din incinta CMID, la care se vor adăuga dotările cu echipamentele necesare.

    Valoarea totală a Fazei a II-a a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj” este de 199.661.868,58 lei, din care 116.429.565,34 lei reprezintă finanțare din fonduri europene nerambursabile.  

In cadrul fazei I a Proiectului SMID au fost realizate trei stații de transfer deșeuri de la Huedin, Mihai Viteazu și Gherla și s-a realizat construirea Stației de Sortare, respectiv a celei de Tratare Mecano-Biologică a deșeurilor din incinta CMID, edificarea drumului de acces la CMID, achiziționarea de echipamente specifice (pubele, unități compostoare, containere, etc.).

Postaţi un comentariu