A cincea aeronavă Wizz la Cluj

Șefa comunicării de la Wizz Air a lăudat mixul de destinații pe care îl va asigura noua aeronavă | Foto: Bogdan Stanciu
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Compania aeriană low-cost Wizz Air a început vineri, 22 iulie, operarea celei de-a cincea aeronave la baza din Cluj-Napoca. Avionul, de tipul Airbus A320, va asigura, din acest weekend, zborurile nou lansate, pe relațiile București, Doncaster Sheffield, Billund și Alicante, precum și zborul de Málaga, din august.

Noua achiziție valorează 98 de milioane de euro, potrivit companiei aeriene. La scurta ceremonie de prezentare a noului aparat de zbor, vicepreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, a încurajat Wizz Air să deschidă noi rute de la Cluj, mai ales spre „destinațiile pe care și le doresc cel mai mult clujenii” respectiv Budapesta și Chișinău, dar și Constanța, în sezonul estival.

Șeful comunicării de la Wizz Air, Tamara Vallois, a subliniat faptul că această companie leagă Clujul de 28 de destinații din 13 țări și că a transportat deja șase milioane de călători de la Cluj. „Cele trei noi destinații internaționale pe care le-am adăugat rețelei noastre sunt o combinație perfectă de vacanță de vară, în Alicante, călătorie pentru familie în Billund și city break, în Doncaster Sheffield”, a mai spus reprezentanta Wizz Air.

Numită la conducerea comunicării Wizz Air la începutul lunii iunie, Tamara Vallois a greșit în discursul său de două ori consecutiv numele orașului în care se afla, spunând Sibiu în loc de Cluj-Napoca. „Nu știu ce e cu mine”, s-a scuzat aceasta, cu un zâmbet încurcat, după a doua eroare.

Potrivit directorului aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, anul acesta numărul de călători transportați a crescut în primul semestru cu 12% (10% pe destinații internaționale și 22% pe destinații interne) și va atinge 1, 8 milioane, la sfârșitul anului. Date fiind rutele deja lansate sau anunțate pentru acesta de Wizz Air și de Blue Air, în 2017, aeroportul clujean va „sări” semnificativ de cifra de două milioane de pasageri, transportați, a estimat Ciceo.

Postaţi un comentariu