Tragedia de la București, comemorată și în Luxemburg

Aproximativ 50 de români stabiliți în Marele Ducat al Luxemburgului au participat, miercuri seară, la o acțiune de comemorare a victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Cei prezenți au aprins lumânări în Piața Clairefontaine din Luxemburg și s-au rugat pentru cei morți.

Acțiunea a fost organizată și anunțată pe Facebook, iar demisia anunțată de Victor Ponta nu a mai schinbat nimic, a explicat una dintre inițiatoare, Raluca Marinescu.

“Este o manifestare prin care ne arătăm durerea față de tragedia din Club Colectiv și, de asemenea, solidaritatea cu cei răniți și familiile celor decedați”, a declarat altă inițiatoare, Violeta Gritcan. Aceasta din urmă a și ținut un scurt discurs în fața celor care au participat la acțiune.

Printre cei prezenți s-a numărat și președinta asociației românilor din Luxemburg, Pușa Becker-Brindea. Potrivit acesteia, în micuțul stat trăiesc între 2500 și 3000 de români.

La final, o parte din grup s-a îndreptat spre Ambasada României în Luxemburg, unde au fost depuse lumânările aprinse în Piața Clairefontaine.

Membrii comunității românești din Luxemburg au creat și o pagină de Facebook, prin care se pot obține informații despre cum se pot dona bani pentru victimele incendiului. Pagina se numește “Solidarite #colectiv Roumanie-Luxembourg”.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu