800 de militari cu 60 de mijloace tehnice vor participa la Cluj la defilarea de Ziua Naţională

Programul manifestărilor organizate în municipiul Cluj-Napoca vineri, 1 Decembrie 2017, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României va începe la ora 9:30 în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca unde va avea loc slujba Te-Deum. Slujba religioasă va fi urmată la ora 10:00 de ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final se va desfăşura defilarea efectivelor şi tehnicii, organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Detașamente de onoare constituite din peste 800 de militari cu 60 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliție Locală vor participa vineri, 1 decembrie, începând cu ora 10.00, la ceremonia organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Din partea Ministerului Apărării Naționale vor lua parte militari din structuri ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, astfel: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Regimentul 317 ISR ”Vlădeasa”, Batalionul 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Apărare Antiaeriană ”Someș”, Batalionul 400 Sprijin ”Feleacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă “Ştefan Cicio-Pop”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” și Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”. La sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor fi prezenți în blocul de defilare și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații (cu tehnică) și ale Poliției Locale. 

  • În cadrul ceremoniei militare din Piața Avram Iancu, Imnul Național al României va fi intonat de mezzosoprana Lavinia Bocu; ceremonia va include și un moment aparte pregătit de micul soldat Adrian Chira
  • În intervalul orar 9.00-10.00, clujenii vor putea viziona mijloacele tehnice participante la defilarea de Ziua Națională a României, care vor fi dispuse pe Bulevardul Eroilor și strada Napoca.
  • Pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Poliția Rutieră va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere, pentru ziua de 1 decembrie.
  • Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte municipii din judeţul Cluj şi oraşul Huedin vor avea loc ceremonii militare-religioase, spectacole folclorice, alte activităţi cultural-artistice.

Citeşte şi Cum se va sărbători 1 Decembrie la Cluj

 

Postaţi un comentariu