70 de copii de etnie romă au participat gratuit la spectacole din cadrul Festivalului de Teatru de Păpuşi

Copii de etnie romă din zona defavorizată Pata Rât şi din alte comunităţi cu un număr mare de etnici romi au avut acces gratuit şi în acest an la spectacolele organizate în cadrul „Festivalului internaţional al teatrelor de păpuşi şi marionete Puck”, printr-un proiect al Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel, în perioada 17–21 octombrie 2016, 70 de copii, preşcolari şi elevi însoţiţi de cadre didactice şi mediatori şcolari, provenind în principal de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” Floreşti şi Şcoala Gimnazială Specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată Cluj-Napoca, au avut ocazia să vizioneze o serie de spectacole organizate în cadrul festivalului.

Elevii şi preşcolarii romi au putut să urmărească spectacole de teatru precum „Cenuşăreasa” sau  „Ridichea Uriaşa”, spectacole puse în scenă de talentaţii actori ai Teatrului de păpuşi „Gulliver” din Galaţi şi ai Teatrului de păpuşi „Aşchiuţă” din Piteşti. Copiii au fost deosebit de încântaţi de spectacole, aplaudând îndelung prestaţia actorilor, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au participat pentru prima dată în viaţă la un astfel de eveniment.

„Mă bucur că am putut oferi acestor micuţi care nu au nicio vină pentru starea socială precară în care se află şansa de a se bucura de un spectacol de teatru de păpuşi, fapt care a reprezentat o premieră pentru mulţi dintre ei. Sunt convins că această experienţă va reprezenta o amintire extrem de frumoasă şi, în acelaşi timp, o şansă în plus ca prin intermediul poveştilor să se apropie de educaţie şi lectură”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Proiectul prin care copiii de etnie romă au acces gratuit la spectacole ale Teatrului de Păpuşi , , Puck”, în vederea facilitării accesului romilor la cultură, datează încă din anul 2011.

Postaţi un comentariu