675 de milioane de pași s-au transformat în 295 mii de lei la ediția a patra Walking Month

Foto: Dan Bodea

Campania Walking Month, o inițiativă Betfair sprijinită de Banca Transilvania, a ajuns la finalul celei de-a patra ediții. Anul acesta, motto-ul campaniei a fost „Pășim pentru campioni”, astfel că toate donațiile strânse au ajuns la Clubul Sportiv Lamont, care pregătește sportivi cu dizabilități pentru evenimentele de profil. Cei mai activi participanți ai campaniei au fost premiați luni, 15 octombrie, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte și sportivii Clubului Lamont.

Membrii Clubului Sportiv Lamont împreună cu președinta clubului, Elisabeta Vușcan (stânga cecului) și reprezentantul Betfair, Doru Șupeală | Foto: Dan Bodea

Din 10 septembrie și până pe 7 octombrie, echipe de 4 persoane au încercat să fie cât mai active și să facă pași cât mai mulți în timpul activităților de zi cu zi. Pentru a intra în competiție au trebuit să achite o taxă, iar banii din înscrieri au fost în totalitate donați cauzei. Apoi, în aplicația care contoriza pașii din fiecare zi se puteau face donații.

S-au înscris în concurs 2370 de persoane și s-au format 592 de echipe. Acestea au parcurs, în total, 675.693.325 de pași (12 persoane au reușit să facă mai mult de un milion de pași) în urma cărora s-au adunat pentru Clubul Sportiv Lamont 295.133,56 de lei.

Cei peste 675 de milioane de pași ar fi fost de ajuns pentru a parcurge distanța până la lună și înapoi, după cum au spus organizatorii. Astfel, au fost premiați cei mai activi dintre activii care au acceptat provocarea, indiferent dacă pașii lor au fost uneori ambițioși sau, altă dată, doar grăbiți. Au primit felicitări și premii primele trei echipe de amatori, primele trei echipe de profesioniși, dar și primii zece clasați într-un clasament individual.

Lavinia Szigyarto, ocupanta primului loc în clasamentul general (în galben) alături de echipa sa, Non Stop, ocupantă a locului II în categoria profesioniști | Foto: Dan Bodea

Lavinia Szigyarto se numește cea care a reușit performanța de a face peste 1,6 milioane de pași și de a fi prima în clasamentul general al competiției cu scop caritabil. A participat și la celelalte ediții și încă de la prima încercare și-a dorit să ocupe primul loc al podiumului faptelor bune, iar anul acesta a și reușit. „Tot timpul am mers, doar când dormeam nu mergeam. Dacă într-o dimineață de weekend mă trezeam mai târziu, eram stresată că am pierdut câteva mii de pași și ieșeam la alergat mai mult decât de obicei ca să-i recuperez. Anul trecut am câștigat la amatori locul întâi,  dar am făcut o fisură de menisc pentru că am alergat mult pe asfalt. De aceea, anul acesta am luat banda și dealurile. Mai vreau, sigur particip și anul viitor, e singurul concurs care mi-a rămas în suflet”, a declarat Lavinia Sigartău după ce și-a ridicat premiul.

Tot în cadrul festivității de premiere au fost licitate câteva obiecte donate de către partenerii campaniei, iar banii adunați vor fi, de asemenea, donați. Cei de la Cu fir au oferit spre licitație o lucrare sub formă de lună, dacă tot pașii din acest an ar fi putut să ajungă până acolo, care s-a vândut cu 400 de lei. Paul Cristian Cordoș, artist care face lucrări de artă din prelucrarea sârmei (art bending), s-a oferit să creeze în timp real, un obiect la cererea cumpărătorului, pentru 350 de lei, iar cei de la conacul Archia au oferit un weekend cu demipensiune și lecții de echitație pentru suma de 800 de lei.

Paul Cristian Cordoș împletind o pisică din sârmă | Foto: Dan Bodea

Mobilizarea din acest an s-a făcut pentru sportivii Clubului Lamont pentru că, din anul 2000, Cluj-Napoca a devenit capitala mișcării paralimpice din România. Clubul Sportiv Lamont, o organizație non-profit și non-guvernamentală, încurajează persoanele cu dizabilități să depășească barierele și să aibă o viață activă și sănătoasă.

În ultimii 18 ani, clubul Lamont a devenit o sursă inepuizabilă de campioni care să ridice cu mândrie steagul țării printre oameni cu dizabilități fizice, care și-au descoperit super-puterile și au stabilit, prin sport, noi recorduri europene, mondiale și olimpice.

Lamont i-a ajutat oferindu-le antrenamentul necesar, încurajare, dar și protezele și echipamentele de care aceștia au atât de multă nevoie.

Foto: Dan Bodea

Elisabeta Vușcan, președinta Clubului Sportiv Lamont, a spus, la finalul ceremoniei de premiere că „tot ce am obținut din acest proiect vom investi în pregătirea sportivilor, mai ales că anul viitor va fi un an foarte important pentru calificare, pentru participarea la competiții foarte importante și dorim ca la Tokyo (n.r. acolo vor avea loc Jocurile Olimpice şi Paralimpiada 2020) să avem cel puțin 8 sportivi ai Lamontului. Sigur, echipa României va fi probabil mai mare, dar în Lamont avem 8 sportivi care ar merita să ajungă acolo. Sigur, de ei depinde de cum vor munci în anul care urmează pentru că este un an premergător Paralimpiadei. Este absolut impresionant ce au făcut cei care s-au înscris, noi am fost puțin sceptici la început, dar chiar a fost o mobilizare extraordinară și nici nu mai am cuvinte pentru a le mulțumi”.

Elisabeta Vușcan, președinta Clubului Sportiv Lamont | Foto: Dan Bodea

Walking Month este o inițiativă privată care a început în cadrul Betfair ca o competiție internă, cu donarea unor sume de bani pentru o cauză aleasă, care a reușit în patru ani să pună în mișcare un oraș întreg, iar organizatorii spun că și colegii din filialele din Anglia sau Irlanda doresc să preia inițiativa.

00IMG_7487 00IMG_7501 00IMG_7534 00IMG_7546 00IMG_7549
<
>
Distribuie:

Postaţi un comentariu