50 de clujeni au cerut în stradă interzicerea circurilor cu animale

 

Aproximativ 50 de persoane au luat parte, vineri, în Cluj-Napoca, la un protest prin care participanții au cerut interzicerea circurilor cu animale, ei anunțând că vor strânge semnături și îi vor cere primarului Emil Boc să interzică spectacolele cu animale în oraș.

Protestul a început la ora 18 și s-a desfășurat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cei aproximativ 50 de participanți au avut afișe pe care apăreau imagini cu animale de circ, dar și imagini cu câteva dintre animalele care au murit în urma incendiului de la Circul Globus.

Aceștia au anunțat de asemenea că intenționează să strângă semnături prin care să îi ceara primarului Emil Boc interzicerea spectacolelor de circ cu animale la nivelul municipiului.

„Scopul acestei manifestări este de a atrage atenția asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar și cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea și torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze, a declarat Lorena Cozneac, organizatoare protestului.

După aproximativ 30 de minute, protestatarii au pornit într-un marș pe o arteră pietonală din centrul orașului. Aceștia au pastrat cinci minute de tăcere după care s-au deplasat pe traseu scandând mesaje ca „Circul cu animale, vrem eliberare” sau „Libertatea nu are specie”.


Publicitate

Postaţi un comentariu