43 de elevi clujeni de a VIII-a au luat 10 pe linie la Evaluarea naţională. Promovabilitatea este de 91, 50%

Elevii clujeni de clasa a VIII-a au avut rezultate foarte bune la examenul de Evaluare Naţională ale cărui rezultate s-au afişat astăzi.

Astfel, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean 43 de elevi au luat media 10 la acest examen, fiind şi trei şcoli din Cluj-Napoca, respectiv Colegiul Racoviţă, Liceul Bălcescu şi Şcoala Bob unde câte şapte elevi au luat 10 pe linie la aceste examene. Au fost obţinute 313 note de 10 la Matematică, 88 la Limba română şi 7 la Limba maternă.

Promovabilitatea este de 91, 50%, faţă de 82, 82% anul trecut.

Evaluarea Naţională în judeţul Cluj s-a desfăşurat în 119 centre de examen, probele fiind susţinute de un număr de 4.393 de elevi.

Elevii nemulţumiţi de rezultate pot face contestaţie astăzi, iar contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 27 iunie – 29 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate în 30 iunie.

Urmează pentru elevii absolvenţi al clasei a VIII-a admiterea în liceu care se va face prin repartizare computerizată, pe baza mediilor din şcoală şi a mediei obţinută la evaluarea naţională. Din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

 

Postaţi un comentariu