3.000 de clujeni au avut parte de carte în această dimineață

Foto: Dan Bodea

3.000 de clujeni care au trecut în această dimineață prin Piața Unirii din Cluj-Napoca au primit o invitație inedită la lectură: o carte din partea organizatorilor Festivalului Internațional de Carte Transilvane (FICT), festival care va începe marți, 3 octombrie, cu deja tradiționalul Marș al Lecturii.

Voluntarii festivalului au împărțit rapid cele 3.000 de volume însoțite de mesajul „De carte nu scapi!”.  

Citiți și: Începe FICT 2017: 3000 de cărți oferite cadou și un invitat „mai în vârstă decât Unirea”

Foto: Dan Bodea

Gabriel Bota/ Foto: Dan Bodea

„Cel mai frumos lucru de pe această lume este acela de a dărui o carte. Voluntarii și toată echipa suntem ca o famile. Astăzi împărțim cărți, de fapt acoperim în mod metaforic Clujul de cărți. Ne-am propus să îi facem pe oameni să zâmbească înaintea celui mai frumos lucru din lumea aceasta, cartea. Noi credem cu tărie că lumea poate fi salvată doar de o carte. Haideți să ne bucurăm împreună pentru că în Cluj se întâmplă un lucru extraordinar, pe lângă toate evenimentele culturale care se întâmplă în timpul anului, Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Vă invităm marți la Marșul Lecturii. Protestăm pentru citit, instigăm la citit”, a declarat Gabriel Bota, directorul artistic al festivalului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

FICT, ediția a V-a, are loc în perioada 3 – 8 octombrie 2017.

Citiți și: Poetul sirian Adonis vine în toamnă la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Printre invitații importanți din festival se numără în acest an poetul Adonis, unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani. Considerat unul dintre cei mai mari poeți arabi, tradus și publicat în numeroase limbi, Ali Ahmad Said Esber (Adonis) a figurat de mai multe ori pe lista scriitorilor candidați la Premiul Nobel pentru Literatură. Acesta se va întâlni cu publicul din Cluj în cursul zilei de duminică, 1 octombrie, la Muzeul de Artă, în preambulul festivalului care îi va aduce la Cluj, printre alții, pe Alice Notley (SUA), Mihai Șora (România), Sandrone Dazieri (Italia), Petr Borkovec (Republica Cehă), Maria Bereny (Ungaria), Grigore Arbore (Italia), Oana Pellea (România), Dan Crecan (România).

Postaţi un comentariu