25 de ani de SMURD la Cluj. Din septembrie, elicopter de intervenție pentru regiunea Nord-Vest

Vineri, 5 iulie 2019, în prezența a sute de oameni, SMURD Cluj a aniversat 25 de ani de activitate la Cluj.  Prezenți la festivitate au fost şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi, prefectul Ioan Aurel Cherecheş, primarul Emil Boc și  preşedintele UMF Iuliu Haţieganu, Ioan Florian.

“Ne-am întâlnit să sărbătorim un lucru la care am muncit cu toţii. (…) Ce implicare a fost la Cluj ca să fie ceva făcut şi aici în 1994! Ştiu ce suflet s-a pus de către pompieri şi ştiu că nu se putea porni fără implicarea fiecăruia şi mai ales a voluntarilor, iar Clujul este unul dintre judeţele care a păstrat tradiţia cu voluntarii, iar voluntarii acoperă mult din activitatea medicală a SMURD în maşina de terapie intensivă, alături de medicii de la UPU, Spitalul Judeţean, asistenţi”, a mai spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

În cadrul aceluiași eveniment, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat și că din septembrie, regiunea Nord-Vest va fi dotată cu un elicopter de intervenție, care va avea baza la Jibou.

Conform celor raportate de Agerpres, “s-a terminat construcţia platformei de aterizare, dacă totul este bine, în primele 10-15 zile ale lunii septembrie regiunea dumneavoastră va avea un elicopter operat de Cluj, poate în colaborare cu Oradea, o să vedem ca număr de medici, dar va fi elicopterul, începută activitatea lui, în luna septembrie”, a mai adăugat Raed Arafat.

Postaţi un comentariu