21, 3 kilometri ai drumului judeţean DJ 109A Panticeu – Recea Cristur – Căprioara intră în reparaţii

Programul de lucrări de întreţinere a infrastructurii rutiere a judeţului Cluj continuă în această perioadă. Astfel, drumul judeţean DJ 109A  Panticeu – Recea Cristur – Căprioara va intra în reparaţii. Lucrările de întreţinere şi reparaţii demarate pe acest drum vizează un tronson cu o lungime totală de nu mai puţin de 21, 3 kilometri, de la kilometrul 27+200 până la kilometrul 48+500.

În prezent se execută plombări cu asfalt, urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu plombări cu emulsie, şanţuri, acostamente, reprofilare cu adaos de piatră şi defrişări.

„Am apreciat lucrările la acest sector de drum cu o lungime de peste 20 de kilometri ca fiind mai mult decât necesare întrucât porţiunea în cauză nu a mai beneficiat de multă vreme de asemenea lucrări de întreţinere şi reparaţii. În acelaşi timp, intervenţia pe acest drum judeţean va asigura o circulaţie mult mai fluidă şi mai rapidă, în condiţii de deplină siguranţă, între judeţele Cluj şi Sălaj” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Pe de altă parte au loc lucrări de asfaltare şi pe drumul judeţean DJ 161B Turda – Bogata – Călăraşi prin aşternerea primului strat de covor asfaltic pe un nou sector de drum.

După ce, anterior, mai multe sectoare ale acestui drum judeţean au fost asfaltate, prin intermediul lucrărilor demarate acum se urmăreşte ca la final covorul de asfalt să acopere întregul tronson în lungime de 10 kilometri, de la kilometrul 30+647 până la kilometrul 40+647.

În momentul de faţă se lucrează la aşternerea primului strat de asfalt (binder) între localităţile Bogata şi Călăraşi, urmând ca ulterior să se execute lucrări de aşternere a celui de-al doilea strat de asfalt (strat de uzură), cu inserţie de plasă de geocompozit între cele două straturi. Totodată, lucrările de modernizare mai prevăd realizarea de şanţuri, şanţuri pavate cu beton, acostamente şi semnalizare rutieră.

„Război” pe asfaltare

PSD Cluj l-a acuzat astăzi pe Alin Tişe că în ceea ce priveşte lucrările de reparaţii la drumurile din judeţ, alocările de fonduri se fac pe criterii politice.

Conform Hotărârii nr. 180- 22 iulie 2016 pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 68/2016 privind aprobarea Programului de lucrărilor de modernizare şi reabilitare şi a Programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică a unor drumuri judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2016, cu modificările ulterioare, în Anexa 2 se prevăd pentru lucrări de întreținere 31.172.890, 00 lei.

„După ședința Consiliului Județean Cluj din 22 iulie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a trimis o scrisoare primarilor PSD prin care încerca să-i intimideze pentru ca PSD să nu facă opoziție. Având în vedere că în cadrul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se bazează pe majoritatea PNL-UDMR a trecut la aplicarea celor insinuate în scrisoare și propune pentru ședința următoare a Consiliului Județean tăierea unor fonduri destinate drumurilor județene având criteriu strict culoarea politică, primarii PSD. Practic, baronul Alin Păunel Tișe dorește diminuarea cu 2.646.000, 00 lei a fondurilor destinate întreținerii drumurilor județene din care aproximativ 2.200.000 lei sunt fonduri destinate întreținerii drumurilor județene care fac legătură (sau tranzitează) între localități unde sunt primari ai PSD”, se arată în comunicatul PSD Cluj.

La aceste acuzaţii preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a răspuns astfel prin intermediul unui comunicat: „P.S.D. nu ştie să citească un referat, aşa că face circ public. Nu luăm bani de la drumurile judeţene de pe raza comunelor P.S.D., ci am mutat economiile făcute la drumurile la care lucrările de întreţinere au fost deja finalizate, către alte drumuri judeţene, drumuri judeţene care deja au fost cuprinse în hotărârea de Consiliu Judeţean votată şi adoptată şi de către consilierii judeţeni P.S.D. Practic am suplimentat niște sume care s-au dovedit a fi insuficiente pe drumurile deja decise. Dacă P.S.D. vrea circ, majoritatea P.N.L. nu vrea circ, motiv pentru care am dorit corecta informare a opiniei publice”.

Postaţi un comentariu