21 de spectacole și un atelier de mânuire a păpușilor în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” începe luni, 16 octombrie, în sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Între premierele pe care manifestarea le aduce la Cluj se află și spectacolul „Atârnând de o sfoară”, cea mai de succes producție a Companiei „Di Filippo Marionette” din Italia, care a cucerit publicul din întreaga lume cu expresivitatea extraordinară a marionetelor lucrate manual.

Festivalul se va desfășura în perioada 16 – 20 octombrie. Anul acesta vor avea loc 21 de spectacole și un atelier de mânuire a păpușilor condus de Stephen Mottram (Oxford), intitulat „Logica Mișcării”.

Juriu 

Juriul competiției este format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg și Epaminonda Tiotiu – scenograf, iar președinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia.

Locații

Reprezentațiile vor avea loc pe scenele unor instituții precum Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Opera Maghiară de Stat, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Păpuși „Puck”.

Invitați speciali 

Vor participa artiști din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie și România. Printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, dar și Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguță” din Chișinău. Dintre spectacolele care se vor juca în fața micilor spectatori clujeni amintim: „Scufița Roșie”, „Motanul Încălțat”, „Mica sirenă”, „Peter Pan”, „Alice în țara minunilor”, „O poveste cu elfi” sau „The Parachute”.

Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a 16-a ediții va avea loc vineri, 20 octombrie, la ora 18.30, pe scena Teatrului „Puck”.

Bilete

Biletele la evenimentele din program se achiziționează la intrare, cu excepția reprezentatiei „Motanul Încălțat”, pentru care biletele se achiziționează de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare, nr. 14.

„Atârnând de un fir de sfoară”

Compania „Di Filippo Marionette” își prezintă cel mai apreciat spectacol la  Festivalul „Puck” miercuri, 18 octombrie, de la ora 17, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”.

„Atârnând de un fir de sfoară” a avut premiera în 12 decembrie 2012 la Terasa Teatrului Pamies din Barcelona și de atunci se pare că este de neoprit. Mulțumită acestui spectacol, compania a reușit să călătorească și să joace în cele mai bune teatre din 13 de țări. Este vorba de Italia, Spania, Belgia, Elveția, Austria, Franța, Olanda, Germania, Argentina, Statele Unite, Peru, Grecia și Australia, ajungând la 400 de prezentări și numărătoarea continuă!

Remo Di Filippo este autorul spectacolului, cel care semnează și regia artistică, alături de Rhoda Lopez și Putxa Nimyo. Interpretează Remo Di Filippo și Rhoda Lopez. Este un spectacol noverbal, creat pentru întreaga familie, care se desfășoară pe o durată de 45 de minute.

Puteți vizualiza aici programul complet al festivalului. 

Postaţi un comentariu