19 angajate ale unei fabrici din Cluj, transportate la UPU cu intoxicații acute

Sediul din Cluj-Napoca al companiei Eckerle Gruppe (captură Google Maps)

 

19 angajate ale fabricii de automotive Eckerle Gruppe cu sediul pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca au ajuns în această dimineață la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au suferit o intoxicație acută involuntară cu o substanță toxică. În acest caz, atât Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj cât și Inspecția Teritorială a Muncii Cluj au deschis anchete.

15 persoane care lucrau schimbul trei au fost transportate la spital în timpul nopții și alte patru din schimbul de dimineață au ajuns și ele pe mâna medicilor acuzând dureri de cap, greaţă şi stări de leşin. Toate cele 19 persoane sunt femei cu vârste curpinse între 21 și 43 de ani. Medicii care le acordă îngrijiri au stabilit că acestea au suferit o intoxicatie acută involuntară cu o substanţă toxică, prin cale inhalatorie.

Atât Poliția cât și ITM Cluj au demarat anchete pentru a stabilii condițiile în care incidentul s-a produs. Potrivit inspectorului șef adjunct al ITM Cluj, Emilian Roșca, ancheta vizează atât firma care a construit hala de producție cât și compania angajatoare.

„Noi am declanșat o anchetă pentru că este vorba despre un accident colectiv de muncă. Prin cercetare vom stabili responsabilități pentru că în acest caz sunt implicate două societăți: cea constructoare a halei și beneficiarul, fabrica de component auto, a cărei lucrători au fost intoxicați. La final vom avea concluzii referitoare la respectarea sau nu a normelor de securitate și a celor responsabili de aceste evenimente. Ancheta va dura cel puțin 10 zile. Până acum fabrica nu a mai avut problem de acest gen”, a explicat Emilian Roșca, Inspector șef adjunct Securitate și Sanatate în Muncă.

Cele 19 persoane sunt angajate ale Eckerle Gruppe, firmă germane care produce componente pentru mașini. Compania are peste 3500 de angajați în tări precum Germania, Ungaria, Mexic Brazilia și România. În țara noastră, grupul german are puncte de lucru la Ocna Mureș și în Cluj-Napoca, unde compania deține o fabrică proprie din anul 2005.

 

Postaţi un comentariu