180 de ateliere pentru copii și profesori în cadrul Festivalului Altfel

Cea de-a doua ediție a Festivalului Altfel va avea loc în perioada 18-22 aprilie la Cluj-Napoca. În cadrul festivalului, copiii de la grădiniță până la liceu, împreună cu profesorii, vor putea participa la 180 de ateliere. Accesul este gratuit pentru toți cei care doresc să experimenteze acest nou concept.

„Festivalul Altfel este un eveniment prin care dorim să dăm mai departe, către copiii noștri, cunoștințe, educație și experiență, în mod direct, oferindu-le accesul la ateliere de experimentare în variate domenii. Avem alături de noi oameni frumoși din ONG, firme sau persoane fizice care vin și dau mai departe din cunoștințele lor copiilor. Acest lucru a făcut ca acest festival să fie unul al comunității clujene, al oamenilor care cred că pot ajuta la formarea și educarea copiilor. Încurajăm copiii să doneze câte o carte pe care să o folosim în proiectul „O bibliotecă în fiecare școală”, un proiect prin care dorim să dotam școlile din mediu rural cu biblioteci”, transmit organizatorii.

Festivalul se va desfășura anul acesta în trei locații: Casa de Cultură a Studenților, Centrul de Cultură Urbană Casino și Parcul Central.

[stextbox id=”custom”]

Atelierele pregătite:

Pentru preșcolari: Arta eco, Balet, Experimente și Activități senzoriale, Geometrie în farfurie etc.

Pentru ciclul primar: Arta Eco, Experimente, Micii detectivi, Ce simt plantele?, Are apa memorie? Atelier de făcut noduri, Pernițele Croitorașului Vesel, Geometrie în farfurie, Covorașul curcubeu, Atelier de imprimat textile, Origami, Lumea fantastică etc.

Pentru gimnaziu: Comunicare, conflictele și rezolvarea lor, Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligațiile, educație ecologică, educație financiară, educație prin aventură, Atelier antidiscriminare, O vânătoare de comori, Prinde gustul și fii cetățean activ, Teatru de improvizație, Vrei să știi cum e să fii Robin Hood? etc.

Pentru liceu: Angajabilitate, Ce carieră să îmi aleg?, Comunicare, Conflictele și rezolvarea lor, Consiliere în carieră, Cunoaște-ți drepturile, respectă-ți obligaţiile, Dezvoltare personală prin teatru, Educaţie finaciară, Educaţie prin aventură,   urnalist în școala mea, O vânătoare de comori, Paşi spre transformare: Cum luăm decizii de viitor?, Prinde gustul şi fii cetăţean activ, Responsabilitate socială – implicare, Secretele lui Pan şi Arta de a construi o poveste, Teatru de improvizaţie, Teatrul de improvizație și succesul în comunicare, Vrei să ştii cum e să fii Robin Hood? etc.

Ateliere profesori: Cum comunic cu adolescentul? Educație pentru viață: formarea atitudinilor pro-sociale, Educația non-formală integrată în ora de curs, Cum construim un program educativ în Săptămâna Altfel

[/stextbox]

„Organizarea Festivalului Altfel a apărut ca urmare a nevoii de a oferi suport educațional în organizarea activităților de implementare a Săptămânii Altfel pentru toate unitățile de învătământ din Cluj. Vrem să ne învățăm copiii încă de pe băncile școlii nu doar teorie, ci și cum pot aplica în practică cunoștințele teoretice dobândite la școală sau grădiniță. Credem cu tărie că școala și implicit sistemul de învățământ românesc au nevoie de alternative viabile de învățare experimentală. Acesta este motivul pentru care facem acest Festival Altfel”, transmit organizatorii.

La ediția din 2015 a Festivalului Altfel au participat, în cadrul celor 127 de ateliere, 3.096 de copii cu și 189 de profesori.

Festivalul Altfel este organizat de Asociația „Mânuțe Pricepute’’. Mai multe detalii găsiți aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu