15 tone de vegetație acvatică au fost colectate din Someșul Mic cu utilajul amfibiu

Utilajul amfibiu cumpărat de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a început operațiunea de îndepărtare a vegetației acvatice din râul Someșul Mic.

După câteva zile de probe, în data de 6 octombrie 2016 utilajul amfibiu a intrat în râul Someșul Mic pentru a recolta vegetația acvatică din zona podului Garibaldi – Sala Sporturilor. Au fost colectate aproximativ 15 tone de vegetație acvatică.

Acțiunea va continua în perioada următoare. Operațiunile pot fi întreupte în cazul în care condițiile meteorologice nu permit accesul sau dacă debitul apei este prea mare.

interventie_somes-mic

Debitele uzinate în hidrocentrale de către SC. Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Cluj se stabilesc în funcție de cerințele de energie la nivel național. Aceste debite se uzinează pentru a satisface necesarul de apă pentru populație și industrie, astfel încât să nu afecteze obiectivele riverane. Debitul optim pentru a fi posibilă intervenția utilajului amfibiu pe râul Someșul Mic este de până la 10 metri cubi pe secundă.

Înainte de achiziţionarea acestui utilaj, curăţarea Someşului Mic se făcea cu barca.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Citiţi şi:

Apele Române explică de ce e atât de murdar Someşul şi ce acţiuni de igienizare vor fi întreprinse

Apele Române au cumpărat un utilaj amfibiu pentru a curăța Someșul

Postaţi un comentariu