1,5 milioane de euro pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Copii din Cluj

Consiliul Județean Cluj a câștigat astăzi (miercuri, n.red.) un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, care urmărește dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca. Proiectul a fost adjudecat cu 80 de puncte de către forul județean”, au declarat pentru Transilvania Reporter surse din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

U.P.U. Pediatrie I Cluj este singura unitate dedicată urgențelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilități din țară, respectiv peste 85% din județele țării. Anual, aici sunt tratați aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore până la situații critice, existând posibilitatea resuscitării cardio-respiratorii, a susținerii, evaluării și monitorizării continue a funcțiilor vitale.

„Ceea ce intenționăm este ca, în continuarea investițiilor pe care deja le-am derulat la U.P.U. Pediatrie I, să contribuim în plus la creșterea calității actului medical oferit copiilor prin implementarea acestui proiect european de dotare cu aparatură medicală de înaltă performanță” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Prin intermediul proiectului adoptat prin HCJ la finalul lunii martie, se propunea achiziționarea din fonduri europene nerambursabile, unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neîntreruptibilă pentru furnizarea electricității în cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubația dificilă a pacienților, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-născuți, a unui aparat de ventilație mecanică portabil cu module de ventilație invazivă, a unui tomograf cu impedanță electrică, a unor aparate de ecografie și fototerapie, a unui sistem destinat îmbăierii pacienților imobilizați dar și a altor echipamente indispensabile desfășurării activității de îngrijire pediatrică.

Suma nerambursabilă pe care Consiliul Județean a reușit să o acceseze este de 6.699.819 lei. Aceasta reprezintă aproximativ 98% din valoarea totală a proiectului, diferența de 136.731 lei reprezentând contribuția proprie a forului administrativ județean.

Pasul următor este semnarea contractului de finanțare, apoi urmează derularea efectivă a investițiilor.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este o unitate medicală universitară formată din 15 secții, cu peste 500 de paturi, care funcționează în opt locații diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu