15 autobuze articulate noi circulă de astăzi în oraș

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a pus astăzi în circulație 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6. Noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiţionat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilităţi pentru persoanele cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru cei nevăzători, landouri pentru copii si alte dotări.

Aceste autobuze au 144 de locuri, din care 39 pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai lungi de transport public din oraș, pe axa E-V.

”Pentru orașul nostru, modernizarea transportului public de călători este o prioritate cheie. Clujul şi-a asumat să pună accent pe cetăţean, pe transportul public, nu pe transportul cu automobilul”, a precizat cu ocazia prezentării noilor autobuze primarul Emil Boc.

Valoarea totală a celor 15 noi autobuze articulate a fost de 21.348.600 lei. Sursa de finanțare o reprezintă creditul contractat de CTP Cluj și garantat de Primăria Cluj-Napoca. Perioada de garanție este de 5 ani sau 350.000 de kilometri.

Noile autobuze circulă începând de astăzi, în special pe liniile 24, 48, 30, 35, 43. Astfel, acestea completează parcul auto al CTP, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj-Napoca vor circula și noile autobuze electrice anunțate de Primărie – cu finanțare elvețiană, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi.

 

Postaţi un comentariu