120 de gospodării inundate și zeci de hectare de culture agricole sub ape pe Valea Drăganului

Foto: Camelia Giurgiu

120 de gospodării din localitatea clujeană Valea Drăganului, comuna Poieni, au fost inundate duminică în urma ploilor care au cauzat revărsarea râului Drăgan pe străzile din sat, dar și pe câmpurile din zonă, peste 40 de hectare de culture agricole fiind afectate de inundații, fără însă a fi înregistrate victime.

120 de gospodării din localitatea Valea Drăganului au fost inundate duminică în urma ploilor care au dus la revărsarea apelor râului Drăgan în localitate. Apa a intrat în beciuri și în casele oamenilor, însă nicio persoană nu a fost rănită.

„A plouat foarte mult astăzi. Cred că au fost 120 de litri/metru pătrat. Poate chiar mai mult pentru că în unele zone apa trecea peste brâu. Au fost afectate terenuri agicole, culturi de pe câmpurile din comună și peste 120 de gospodării din Valea Drăganului au fost inundate. Apa a intrat în beciuri, în subsoluri și în casele oamenilor, dar acum ploaia s-a oprit și apele se retrag. Nu au fost victime și nici animelele oamenilor nu au avut de suferit pentru că am anunțat din timp că vin apele.  Acum evaluăm situația și pagubele”, a declarat primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca.

Foto: Camelia Giurgiu

Foto: Camelia Giurgiu

A fost de asemenea afectată și zona agricolă din comună. Între 30 și 40 de hectare de pământ au fost afectate de ape. La fața locului au intervenit și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, care ajută la evacuarea apei din gospodării.

 

Postaţi un comentariu