11.000 de gurmanzi și-au cerut drepturile în stradă la #‎streetfoodfestival‬

Atmosferă relaxată la festivalul culinar din Parcul Central | Foto: Street Food Festival

Peste 11.000 de participanți au fost prezenți la Street Food Festival, vineri seara, potrivit organizatorilor.

Ziua a debutat cu o sesiune Meet&Greet cu Chef Foa care a prezentat festivalierilor ce înseamnă street-food și s-a declarat extrem de încântat de publicul Street Food Festival.

Festival Stage-ul a fost animat de o serie de artiști internaționali precum: Alex HG & Vamanu, Balcony Players, Zombori, Koszika&The HotShots și Blue Nipple Boy, iar la Culinary Outdoor Cinema cei prezenți s-au bucurat de două proiecții cu temă culinară: The Sacred Flavors of Sicily și Burnt.

Blogul festivalului descrie atmosfera de la întâlnirea cu Chef Foa:

În întâlnirea de ieri la prânz cu Chef Foa, s-a adus în discuție ideea de street food și diferența dintre acest concept și cel de fast food. Spre mirarea multor vizitatori, street food-ul nu e fast food. Nu durează trei minute ca un burger (în adevăratul sens al cuvântului) să ajungă din frigider în farfurie, ci aproape 10 (în medie), pentru că vorbim de complet alte ingrediente și tehnici de gătit. Mâncarea stradală nu diferă prea tare de ceea ce găsiți în restaurante. Sigur, majoritatea componentelor dintr-o porție sunt adesea gătite înainte (marinate, pre-fierte/puse pe grill/prăjite) și finisate pe loc în fața clienților. Asta nu înseamnă mâncare reîncălzită, ba chiar acel procedeu de pre-gătire ajută atât la siguranța alimentului consumat cât și la dezvoltarea aromelor ce-l înconjoară (mai ales pentru că street food-ul e de multe ori o explozie de arome și culori).

Jurnal de furculițe

Pe de altă parte, bucătarii celor peste 50 de standuri prezente în festival au preparat rețete diverse, de la sandwich-uri la pastramă, legume la wok, gogoși, înghețată, cafea și produse vegane.

Street Food Festival a început încă de joi. Cum a fost în prima zi puteți vedea din galeria foto de mai jos, realizată de fotoreporterul Transilvania Reporter, Dan Bodea:

„Iată că am reușit să aducem la Cluj-Napoca primul festival de street-food din România. Suntem abia la jumătatea festivalului și suntem extrem de recunoscători publicului gurmand care ne-a făcut o surpriză extrem de plăcută și a venit în număr atât de mare la festival. Știam că românii sunt gurmazi, însă văzându-i cum poftesc la produsele de pe Food Road ne-am convins că toată munca noastră a meritat”, a declarat Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Sâmbătă,  festivalul programează un workshop de băctărie raw vegan, dar și un atelier de berărit. Mai multe detalii și programul complet sunt disponibile pe www.streetfoodfestival.ro

Puteți vedea în timp real ce se petrece la festival urmărind pe Facebook sau Twitter hashtagul #streetfoodfestival. Mai jos, un filmuleț postat pe pagina oficială de Facebook a primarului Emil Boc:

Postaţi un comentariu