1.900.000 lei în plus la rectificarea bugetului județului pentru investiții în obiective de interes public

Foto: Dan Bodea

Consilierii județeni vor dezabate la ședința ordinară de mâine un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2015, în urma căruia urmează să fie alocată, alături de alte fonduri, şi suma de 1.900.000 lei pentru finanţarea mai multor categorii de investiţii.

Obiectivele de interes public major cărora le vor fi alocate fonduri sunt: elaborarea documentaţiei lucrărilor şi demararea lucrărilor în vederea realizării unor proiecte de reparaţii capitale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, reparaţii capitale şi modernizări la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, mansardarea, reabilitarea şi funcţionalizarea clădirii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, respectiv achiziţionarea de echipamente de scufundare pentru Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo.

“Ceea ce au în comun toate aceste obiective de investiţii a căror susţinere, prin alocarea unor fonduri semnificative, am propus-o, e faptul că toate vor avea ca finalitate creşterea calităţii vieţii clujenilor. Astfel, indiferent că se referă la îmbunătăţirea infrastructurii spitalelor şi a condiţiilor pe care acestea le oferă sau că vizează achiziţia de echipamente pentru Serviciul Salvamont, aceste fonduri vor contribui direct la creşterea şanselor de salvare a vieţii şi sănătăţii clujenilor. În acelaşi timp, finanţarea lucrărilor de amenajare a sediului Şcolii Populare de Arte, acum, la exact 60 de ani de la înfiinţarea acestei prestigioase instituţii culturale a Clujului, contribuie la creşterea calităţii vieţii clujenilor prin facilitarea accesului la artă, cultură şi frumos, aşa cum îi stă bine unei veritabile capitale culturale cum trebuie să fie municipiul nostru reşedinţă de judeţ” a precizat Mihai Seplecan

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj urmează să aloce nu mai puţin de 416.500 lei pentru finanţarea elaborării documentaţiilor de atribuire a lucrărilor de reparaţii capitale la 11 secţii clinice ale unităţii sanitare, urgenţa disponibilizării acestor fonduri fiind determinată de necesitatea obţinerii conformării sanitare a tuturor acestor structuri până la data de 31 decembrie 2016, respectiv obţinerii acreditării întregului spital, termenul limită în acest caz fiind iunie 2016. În concret, până la finele anului viitor vor fi executate lucrări de reabilitare, modernizare, compartimentare şi mansardare la secţiile de endocrinologie, oftalmologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, dermatologie şi gastroenterologie din cadrul uneia dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, prin rectificarea bugetară din luna octombrie 2015, Consiliul Judeţean Cluj intenţionează alocarea sumei de 230.000 lei pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizări, termenul limită de finalizare fiind luna decembrie a acestui an. Şi în acest caz, urgenţa alocării a aproape un sfert de milion de lei este justificată de dorinţa de obţinere a autorizaţiei sanitare de funcţionare a spitalului pentru anul 2016. În acest context, o atenţie specială va fi acordată modernizării Secţiei de Copii a spitalului care înglobează nu mai puţin de 13 specialităţi diferite şi care, alături de cele 26 de specialităţi destinate adulţilor, fac din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase una dintre unităţile sanitare cu cea mai bogată ofertă de servicii ambulatorii din ţară.

Şi Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, care are printre atribuţii şi acţiuni de căutare subacvatice, urmează a fi dotat cu cinci costume de scufundare uscate, echipamente necesare pentru acţiunile de căutare, recuperare şi salvare. La momentul de faţă, în cadrul serviciului există scafandri pregătiţi dar echipamentele de protecţie aflate în dotare nu rezistă la temperaturi de 4-7°C, recuperarea persoanelor înecate, în caz de accidente, fiind făcută în majoritatea cazurilor de către scafandri din alte judeţe.

Nu în ultimul rând, Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” va primi suma de 1.201.000 lei, sumă care va fi folosită pentru mansardarea, reabilitarea şi funcţionalizarea clădirii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” – mansardare clădire, schimbare geamuri, refacere acoperiş, reabilitare clădire pe exterior, achiziţionare centrală proprie. Reabilitările şi dotările pentru care se va acorda finanţare sunt imperios necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a cursurilor şi a activităţilor culturale şi educaţionale ale Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj.

Postaţi un comentariu